Kisah Pewayangan Bahasa Jawa | Berita Bahasa Jawa | Artikel Bahasa Jawa | Cerita dan Dongeng Berbahasa Jawa

Kumpulan Pawarta Ndinan Terbaru Banjir Bahasa Jawa

Dalam kumpulan pawarta ndinan terbaru akan disajikan sebuah berita dalam bahasa jawa yakni musibah banjir yang terjadi di salah satu wilayah Indonesia. Bagaimana sebuah berita disajikan menggunakan basa daerah tersebut? Dapat bersama kita simak pawartanya di bawah ini.
Wektu banjir nempuh kutha Solo lan sekitare, Rabu (23/4/2015) bengi, para warga, khususe pandemen olahraga mancing, ketiban rejeki. Mergane, puluhan kilo iwak lele saka salah siji kolam kentir keseret banyu.

kumpulan-pawarta-ndinan-terbaru-banjir-bahasa-jawa
Mergo banjir, kolam iwak lele duwe warga sekitar Klodran mbludak. Lele sing ana neng kolam ugo keseret banyu lan nyebar neng kalen ugo area sabin.

Warga kanthi modal pancingan banjur cepet mileh lokasi kanggo mancing lele sing ucul saka kolam kesebut. Kalen sadawa dalan Adi Sumarmo, Klodran, ing tlatah Karanganyar ugo sak kal kebak warga.

Kalen sing dikebaki banyu banjir sajero kurang luweh rong (2) meter kesebut malik dadi area pemancingan warga. Anak-anak lan wong tuo padha lungguh jejer neng pinggir kalen karo nyekel pancingan nunggu pakane dipangan iwak lele.
Waos Ugo: Artikel Bahasa Jawa Kegiatan Pramuka di Sekolah
Dibacutake ana kumpulan pawarta ndinan terbaru banjir bahasa jawa"Pas aku liwat, jam 6 esuk, wis akeh warga sing mancing neng kene, dadi aku melu wae," tembung Jayadi, salah siji warga Karanganyar, Kamis (23/4/2015).

Saka pantauan, warga kanthi gampang njaring iwak lele kuwi. Sacacah warga malah oleh luwih saka 10 iwak lele sing lumayan gedhe.

Sawentara kuwi, pirang-pirang warga mileh kanggo mancing iwak lele neng area sawah sing wis ngowah dadi kolam amarga kebak banyu banjir. Kanthi sabar, warga sing mancing neng sawah gelut karo lendut.
Waos Ugo: Pawarta Bahasa Jawa Budi Pekerti
Neng kene, ora mung lele, jenis iwak liyae uga kedadeyan kecekel warga, kaya tawes lan grameh.
"Akeh iwake, ora mung lele, ana tawes lan grameh uga," tembung Rusman, warga dusun Klodran.
Kajaba para pemancing, warga liyane uga mileh ndelok para pemancing kesebut sinambi ndeleng kondisi banjir neng wilayah Klodran, Karanganyar.

semoga dengan membaca berita dalam bahasa jawa di atas dapat memberikan kita pengetahuan tentang kumpulan pawarta ndinan terbaru banjir bahasa jawa di tahun 2015 ini.
Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google+

Related : Kumpulan Pawarta Ndinan Terbaru Banjir Bahasa Jawa